Válassza az Oldal lehetőséget

Fürjtojás hajra, bőrre kenve

Fürjtojás hajra, bőrre kenve

A fürjtojást előszeretettel alkalmazzák az európai kozmetikai iparban is krémek, arcpakolások samponok készítéséhez. A tojás alkalmazása akkor a legeredményesebb, ha belsőleg és külsőleg egyszerre használjuk.

A bőr megfiatalodik, eltüntetheti a különböző bőrhibákat, sőt elhalványíthatóak a májfoltok is. Megszüntethető a haj töredezettsége, a természetesnél nagyobb mértékű hajhullás, továbbá a haj fényesebb, erősebb, selymesebb lesz.

HAJ ÉS ARCPAKOLÁS

Törjünk fel 2 tojást, a sárgáját egy villa segítségével keverjük össze mézzel és egy kis citrom levével. Ezt a masszát kenjük az arcunka vagy a kezünkre és hagyjuk állni 10-15 percet majd mossuk le.

Ugyan ezt a ragacsos masszát alkalmazhatjuk a hajunkra is. Dörzsöljük a hajunkba – legfőképpen a tövéhez – hagyjuk rajta 15 percet, majd mossuk le meleg vízzel. A második mosást végezzük hígított samponnal.

Méretét és beltartalmát tekintve 4-5 darab fürjtojás felel meg 1 tyúk tojásnak, viszont a fürjtojás vitamintartalma jóval magasabb. A piacokon és nagyobb üzletekben egyszerűen hozzá lehet jutni, a tyúktojás árához hasonló értékben.

Tavasszal és ősszel érdemes egy 120, illetve 240 darabos fürjtojás kúrát csinálni, annak érdekében, hogy minél jobban megőrizzük vitalitásunkat.

A szerzőről