Válassza az Oldal lehetőséget

Coldbrew Tea: Az Új Nyári Divatital

Coldbrew Tea: Az Új Nyári Divatital

Felfedezzük a coldbrew tea világát: egy hűsítő, egészséges alternatívát a forró nyári vagy nyár végi napokon. Megismerkedünk az elkészítésével, előnyeivel és annak varázslatos ízélményével, amit nyújt.

A TÖKÉLETES NYÁRI HŰSÍTŐ ITAL, A COLDBREW TEA

A forró nyári vagy nyár végi napokon semmi sem hűsítőbb, mint egy jéghideg ital, és mi lenne jobb választás, mint egy frissítő, hideg tea. A coldbrew, vagyis hidegen áztatott kávé már sokak számára ismerős lehet, de mit szólnál egy hideg teához, amely nem csak frissít, de tartalmazza a tea egészségre kedvező hatásait is? 

MI AZ A COLDBREW TEA?

A cold brew készítési módszer során a tealeveleket hosszabb ideig hideg vízben áztatják. Az áztatási idő hossza kb. 6-12 óra, de akár több is lehet, attól függ milyen típusú teát választunk, mekkorák a tealevelek, és mennyire intenzív ízélményre vágyunk. A hagyományos meleg tea elkészítéséhez képest a hideg áztatás során a tea íze kevésbé intenzív, de ugyanakkor komplexebb és simább is lehet.

MILYEN ELŐNYEI VANNAK?

Azt már említettük, hogy a hagyományos, forró vízzel készített változattal szemben előnye, hogy frissítő a nagy nyári melegben. Valamint a hosszú áztatásnak köszönhetően a sok teára jellemző fanyar, kesernyés ízvilág is elmarad, helyette sokkal selymesebb élményt kapunk. A hideg áztatásnak köszönhetően az elkészült ital koffeintartama is jóval kevesebb, így akár esti baráti találkozókon és kertipartikon is nyugodtan fogyaszthatjuk anélkül, hogy álmatlanságtól kellene tartanunk. 

HOGYAN KÉSZÜL?

Mint minden tea készítésénél, a coldbrew teánál is kulcsfontosságú a jó minőségű, gondosan megválasztott tealevél. Bármilyen minőségi, szálas tea választható, de különösen ajánlott könnyebb, akár gyümölcsös változatokat választani. A zöld tea, a fehér tea és a mentából készült tea tökéletes választás lehet. Az arányokat tekintve 1 liter vízhez kb. 5-8 teáskanál tealevél szükséges. Egy edénybe helyezzük a tealeveleket, öntsük fel hideg vízzel, keverjük jól el, hogy minden tealevél egyenletesen elázzon, majd takarjuk le, és helyezzük a hűtőbe 6-12 órára vagy akár tovább. Érdemes olyan üveg edényt vagy üveg kannát választani, melynek teteje is van, így biztosítható a tökéletes fedés. A kiázott tealeveleket végül szűrjük le, ízesítsük ízlés szerint mézzel, majd szervírozzuk poharakba akár jégkockákkal és citromkarikákkal feldobva. 

A cikk szponzorált cikk.