Válassza az Oldal lehetőséget

Az intellektusra hathat a szerdai nap bolygó hatása…

Az intellektusra hathat a szerdai nap bolygó hatása…

Hol vannak a határok amikor a gondolataink szárnyallnak vagy csak szabadjára engedjük azokat, és csak „sordódunk” velük, miközben élvezzük, hogy élünk és a gondolatainkkal bármit tehetünk? Talán lehet olyan támogató hatás, amikor ezen gondolatok könnyebben jöhetnek és logikusabban is gondolkodhatunk, segítve egy-egy projektet vagy személyiségünk fejlődését.

SZERDA – MERKÚR NAPJA

A szerdai nap a Merkúr napja, mely segíti a földi és szellemi világok összekapcsolódását, hiszen a tudatos gondolkodást, a kommunikációt, a kapcsolatokat, a mozgást (legalkalmasabb a futósportokra) támogathatja.

MIT LEHET ÉRDEMES EZEN A NAPON CSINÁLNI?

A szerdai nap a logikáé, az intellektus napja, vagyis a nagy beszélgetéseket, a hatékony tárgyalásokat segítheti elő, jobb tanulási fogékonyságot adhat, remek lehet még ez a nap olvasásra, tervezésre is. Érdemes erre szerdára időzíteni a hivatali ügyek intézését is akár. Ugyanakkor a kar, végtagjaink szerdán leginkább sérülékenyek lehetnek és a torok is hatással lehet a szerda, főleg ha nem mondjuk ki, ami a torkukban van. A közlekedésben is érdemes azonban óvatosnak lenni ezen a napon.

EGÉSZSÉG ÉS TÁPLÁLKOZÁS EZEN A NAPON

A Merkúr tarka, vegyes színű, ezért is előnyös szerdán színes ételeket készíteni, mint pl. rakott ételek, sokféle színű ételek vegyesen pl. zöldségleves. A gabonák közül a köles és a hajdina napja, s mivel a Merkúr ízvilága a savanykás, savanyú leginkább, ezért a vegyes savanyúság is ideális ezen a napon. A petrezselyem és a kapor tipikus merkúri fűszernövény. A köles elősegíti az összekapcsolódást, pozitívan hat a szemre és a bőrre egyaránt. Fogyasszunk ezen a napon sok, színes gyümölcsöt!

Annyi minden van a világunkban, amire érdemes figyelmet, időt szentelni, miért éppen a napot, vagy a bolygók állását hagynánk ki? Próbáljuk ki, hogy ezen a napon paprikásabb, paradicsomosabb ételeket fogyasztunk és vajon érezzük-e a hatását? Vagy ez is csak egy nap a 7 napjai közül…