Válassza az Oldal lehetőséget

A hangtál hatása szervezetünkre

A hangtál hatása szervezetünkre

Rohanó világunkban egyre nagyobb szükségünk van arra, hogy testileg, illetve lelkileg is feltöltődjünk és egy kicsit visszavonuljunk a mindennapok zűrzavarából. Többek között ebben nyújt segítséget a hangtál, mely rezgésének és hangjának köszönhetően az egész testet „átmossa”, ezáltal a test megnyugszik és segíti az elmélyült koncentrációt.

HANGTÁL EREDETE

A tibeti hangtálak néven ismert rezgőtálak eredete 7000 esztendőre nyúlik vissza. Feltételezések szerint 2600 évvel ezelőtt már Buddha is használta a meditációkhoz ezt az eszközt. A keleti kultúrában ősidők óta használják a hangtálakat relaxációs, meditációs célokra, illetve gyógyításra is egyaránt. Az eredeti tibeti hangtál 7 fém ötvözetből készült (arany, ezüst, réz, vas, ón, ólom és higany), ezek mindegyike egy-egy égitesthez köthetőek (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz), melyek megegyeznek a hozzájuk rendelt főbb tulajdonságokkal.

HANGTÁL ELŐNYÖK

A különböző méretű hangtálaknak eltérő a hangjuk és a rezgésük időtartama is. A kisebbeket magas hangon, a nagyobbakat mély hangon tudjuk megszólaltatni. Az emberi test 80% vízből áll, mely négyszer olyan jól vezeti a hangot mint a levegő. Ennek köszönhető, hogy a hangtálak rezgései hullámok formájában – szó szerint sejt szintig – „átmossák” az egész testünket és minden szervünkre pozitív hatást fejthetnek ki.

A hangtálas kezelés jótékony hatással lehet például

  • stressz oldására,

  • nyak, hát, váll, derék fájdalom csökkentésére,

  • keringési problémák megszüntetésére,

  • immunrendszer erősítésére,

  • öngyógyító folyamatok beindítására, energiablokkok oldására.

Csoportos kezeléseken kívül lehetőségünk van egyéni hangfürdőn is részt venni, mely még intenzívebben fejti ki hatását és még jobban el tudunk merülni a hangok csodálatos rezgésében. Ha csak 1 óránk van a kikapcsolódásra és a feltöltődésre érdemes kipróbálnunk a hangtálak által nyújtott varázslatos hangutazást.

A szerzőről