Válassza az Oldal lehetőséget

Szombaton az elmélkedéshez, meditáláshoz kaphatunk „segítséget”…

Szombaton az elmélkedéshez, meditáláshoz kaphatunk „segítséget”…

Felmerült már a kérdés bármikor is bennünk vagy feltettük nagymamáinknak a kérdést, hogy miért éppen szombati esküvőket tartanak, tartottak régen is? Vagy ennek semmi köze nincsen az adott nap bolygó hatásának, amikor még a régiek állítólag ezen hatások szerint „élhették” mindennapjaikat. 

SZOMBAT – SZATURNUSZ NAPJA

A szombat a Szaturnusz napja, amely kimért nap, belső rendeződésre hathat, ugyanakkor ez a nap a felelősségvállalásról és a szervezettségről is szól. A bolygó hatása segíthet minket a kiegyensúlyozottság „elérésében vagy megtartásában”. Érdekes tény ugyanakkor, hogy a Szaturnuszhoz tartozik az elköteleződés is, feltehetőleg ezért is tarthatják sokan ilyenkor az esküvőket.

MIT LEHET ÉRDEMES EZEN A NAPON CSINÁLNI?

A szombati nap tökéletes alkalom lehet az elmélkedéshez, a meditációhoz, hogy rendezzük a saját gondolatainkat. A sport szempontjából ez a nap kedvezhet a jógának és ilyenkor érdemes kimenni, kirándulni a természetbe is.

EGÉSZSÉG ÉS TÁPLÁLKOZÁS EZEN A NAPON

Színe a fekete, barna, szürke. A szombati nap gabonája a kukorica, amely a talpraesettséget és az őszinteséget is erősítheti, mivel a test izomzatára van hatással. Az ételek készítése jó, ha egyszerű, puritán módon készül és a legkevésbé érdemes többfogásos ételeket ezen a napon készíteni. A szaturnuszi ételek sósak, és sötét színűek. Ez a nap ezek miatt éppen ideális lehet a böjtölésre. A szaturnusz formája a kocka, ezért is lehet egyik étel például  a krumplis tészta, mert a formáját tekintve is erősíti a bolygó hatását, valamint a burgonya a föld alatt termő zöldség. Szombaton inkább vizet és esetlegesen fekete teát igyunk. Minden tartósítás is szaturnuszi, így a sózás, befőzés, füstölés, aszalás, fagyasztás is, ugyanakkor  a nyers étel is ilyen, vagyis ideális lehet ezen a napon például a száraz hüvelyeseket, asztalt gyümölcsökat, valamint nyers salátát fogyasztani. Egészségileg fontos figyelnünk a gerincre, a térdre, mert akár túl is terhelhetjük magunkat.

Az tény, hogy manapság már különféle napokon tartják az esküvőket és talán már kevésbé vagy akkora „hagyománya” a szombati esküvőnek, de a hatása akár még érdekes lehet egy esetleges döntéshozatal előtt. Illetve az is megfontolandó dolog, hogy a böjtölésre is „jó” hatással lehet a szombat, így hát érdemes egyszer „letesztelni” a napot, amikor éppen gyümölcs/zöldség/böjtnapot tartunk.