Válassza az Oldal lehetőséget

Pénteken a szépségé lehet a főszerep…

Pénteken a szépségé lehet a főszerep…

Minden nap olykor rohanunk, olykor kicsit megpihenünk, de vajon mikor van időnk vagy lehetőségünk önmagunkra, a befelé fordulásra, a szépségünk „szépítgetésére”, vajon tényleg segítheti egy „átlagos” hétköznapi nap a készülődésünket, a nyitottságunkat vagy a szépítkezésünk esetleges sikerességét?

PÉNTEK – VÉNUSZ NAPJA

A pénteki nap bolygója a Vénusz, amely a szépség, a művészet, a kreativitás, az ízlés napja. A héten lassan véget érnek a kötelező dolgok a hét végéhez közeledve, mondhatnánk úgyis, hogy a munkahét is végéhez közeledik ilyenkor, már a legkevésbé foglalkozunk a munkával, inkább “fél lábbal” már a hétvégi programokon jár az eszünk.

MIT LEHET ÉRDEMES EZEN A NAPON CSINÁLNI?

A pénteki esti “kimenős” programokra is jó hatással van a Vénusz, hiszen kifejezetten a kapcsolat felvételi bolygó, ezért nagyon előnyös társasági rendezvényekhez, összejövetelekhez. Ezen a napon az ismerkedés, a szerelem is “könnyebben” találhat ránk, ugyanakkor ez igaz lehet az anyagiakra is, mert könnyebben szerezhetünk bevételt is, de pont ennek okán a költekezésre is hajlamosabbak lehetünk. A kreativitásra való hatása révén ez a nap akár új inspirációkat is adhat nekünk. Sport szinten inkább a test szépségére ható sportokat javasolják, mint pl. az aerobik.

EGÉSZSÉG ÉS TÁPLÁLKOZÁS EZEN A NAPON

Színe a rózsaszín és a világoskék, amely boldogságot kölcsönözhet. Egészségileg a vesével kapcsolatos dolgokra érdemes odafigyelni, legyünk óvatosak  a napozással, mert a bőrünk is erősebben veszélyeztetett. A Vénusz “íze” édeskés, édes, vagyis a szénhidrátok, gyümölcsök ide tartoznak ehhez a naphoz. Formában törekedjünk a gömbölyded formákra, illetve minél esztétikusabban, szebben készítsük el ételeinket ezen a napon. A nap gabonája a zab, amelynek a legerősebb kapcsolata van az élővilágot felépítő erőkkel és javasolt fogyasztani, ha a szervezetünk energiahiányos, mivel növeli a fizikai teljesítményt is.

Talán tényleg időt engedhetünk magunknak arra, hogy legyen egy nap, mégha az este is lesz, hogy kicsit magunkkal, a belső és a külső szépségünkkel foglalkozhassunk. Amikor élvezhetjük, hogy egy gyertyát gyújtunk a fürdőkádnál,hogy hangulatosabb legyen az a szokásos „fürdési rutin”. Ki-ki eldöntheti, hogy kipróbálja, hogy ezen a napon „szépítkezik” vagy inkább hagyja és éli a pénteki napot pont úgy, ahogyan szeretné…