Válassza az Oldal lehetőséget

Új dolgokkal mehetünk előre csütörtökön?

Új dolgokkal mehetünk előre csütörtökön?

Hol vannak a határok amikor a gondolataink szárnyalnak vagy csak szabadjára engedjük azokat, és csak „sodródunk” velük, miközben élvezzük, hogy élünk és a gondolatainkkal bármit tehetünk? Talán lehet olyan támogató hatás, amikor ezen gondolatok könnyebben jöhetnek és logikusabban is gondolkodhatunk, segítve egy-egy projektet vagy személyiségünk fejlődését.

CSÜTÖRTÖK – JUPITER NAPJA

A csütörtök a Jupiter napja, amely a bőség, az azonosulás, az asszimiláció és a bölcsesség bolygója. Ez  a nap pompás lehet ahhoz, hogy új dolgokat tanuljunk és bővítsük tudásunkat. A Jupiter energiája lehetővé teszi számunkra, hogy bővítsük ismereteinket, mind szellemi, mind lelki szinten, főleg ha erre nyitottak és el/befogadók vagyunk.

MIT LEHET ÉRDEMES EZEN A NAPON CSINÁLNI?

A Jupiter segíthet abban, hogy hitünket, optimizmusunkat erősíthessük. A nap a nagyvonalúságot, szeretetet sugározhatja és nagylelkűséget, bölcsességet adhat. Sportban a csapatjátékoknak kedvez leginkább. A nagyobb utazások napja is a csütörtök, ezért ilyenkorra érdemes hagyni a külföldi utazásokat is. Egészségileg érdemes odafigyelni ezen a napon a májra, a méregtelenítő szerveinkre és tartani a mértékletességet, pont ezért jó alkalom lehet a böjtre, mert a tisztulást hatékonyabban támogatja a Jupiter.

EGÉSZSÉG ÉS TÁPLÁLKOZÁS EZEN A NAPON

Fogyaszthatunk nehezebb, kiadósabb ételeket csütörtökön. A nap gabonája a rozs, mert ez a gabona adhat leginkább kitartást és állóképességet az emberi szervezetnek. Ezen a napon a kevésbé feldolgozott, tiszta ételek fogyasztása fejtheti ki jótékony hatását. A Jupiter formája a hasáb és az ehhez hasonló, nagyobb darabok vagy egészben hagyott ételekkel tudjuk segíteni a hatást. Jupiteri hatású pl. az olaj, a méz, az olíva, a hal, a len, tökfélék, rebarbara, tejszín, vaj. Az asszimiláció („beolvadás”) miatt a krémlevesek elkészítése is tökéletes választás lehet. Színe a bíbor, az ibolya, amelyek vidámságot hozhatnak. A bolygó analógiáját legjobban a bor képviseli, a vörösbort a színe miatt ugyanakkor kedden érdemes fogyasztani, mert a vörösnek marsi hatása lehet.

A csütörtöki nap igazi kis „ékszer” lehet a héten, amikor már várjuk is a hétvégét, de még tervezünk valamit megcsinálni. Érdemes kihasználni a nap jótékony hatásait, hogy minél többet hozhassunk ki önmagunkból és a napból is akár általa, ha lehetőségünk adódik erre.