Válassza az Oldal lehetőséget

Esti séta a Természetben

Esti séta a Természetben

Életünk során rengeteg problémával (pontosabban megoldatlan feladattal) szembesülünk akár a munkahelyünkön, akár a családunkban vagy párkapcsolatunkban. Ugyan több lehetőségünk is van a bennünk lévő stresszt oldani, például egy rövid természetjárással.

A mostani nyár kiváló alkalom lesz erre! Amikor már letűnőben áll a nap, az alkonyat felé közelegvén a hőmérséklet is barátságosabbá válik, amely köszönhető az enyhe, üdítő nyári szellőnek is. Akik faluhelyen vagy kisvárosban laknak, nekik igazán könnyű dolguk van, akik azonban nagyvárosban vagy Budapesten élnek, nos, számukra is előnyös ilyenkor egy-egy ligetet vagy parkot felkeresni. A séta szerencsére teljesen ingyen van, csupán az elhatározásunk szükséges hozzá!

SÉTA BÉKÉSEN

Miután magunkra öltöttük a kényelmes, lenge ruházatunkat és kiléptünk a lakásunkból a természetbe, elmondhatjuk, hogy már tettünk valamit testi-lelki egészségünkért, hiszen ez nagyon fontos!

A közeli ligetbe érve bizonyosan észreveszünk magunkon valamilyen pozitív változást, mint például a béke érzése. Ugyanezt érezhetjük akkor is, ha egy tó vagy egy folyó partját választottuk magunknak úticélul. Békét érzünk, mert pillanatnyilag elfogadtuk az adott helyzetünket és pontosan ez az elfogadás az, ami a belső békénket hozhatja el, hiszen ezek szoros kapcsolatban állnak egymással. Ebből az állapotból hiányzik a stressz mindaddig, amíg képesek vagyunk fenntartani. Sokaknak lehet ez elérendő célja.

HISZEN A TERMÉSZET CSODÁKKAL TELI…

Van azonban tovább is! Békés, nyugodt állapotunkban megnyílhat az érzelmi világunk. Megláthatjuk a Természet csodáit, amik ugyan mindig is előttünk vannak, de valahogy általában vakok maradunk a látására. A földből gyökerező virágok színei hirtelen megélénkülnek, formájukban meglátjuk az egyedi és megismételhetetlen mintázatokat, egyben a tökéletességet, miközben édeskés illatukat beszippantva az elégedettség érzésén túl észrevétlenül már az örömteli állapotba lépünk át. Olykor az is megesik, hogy a gyönyörtől túláradó érzelmeink miatt egy-egy könnycseppet hullajt szemünk, hiszen valóban csodálatos és megható ez az állapot. Időzzünk el benne addig, ameddig szükségét érezzük!

Rövid utunkról hazatérve tapasztalatunk már csak egy emlék marad, amelyre jóérzéssel tekintünk vissza. Tudjuk, hogy ezt bármikor megismételhetjük. Bármikor megtehetjük azt, hogy elfogadjuk pillanatnyi helyzetünket és hagyjuk olyankor érzelmeinket szabadon áramlani a testünkben. Bárhol is legyünk akkor, azonnal megtaláljuk magunk körül a szépet és a jót, a gyakorlottabbak pedig önmagukban is. 

Baranyi Attila