Válassza az Oldal lehetőséget

Rólunk

Egészen egyszerűen szeretnénk átadni a magyar népnek azt, amit mi kaptunk a szüleinktől, a családunktól. Lehet azt mondani, hogy igazán keletről jöttünk és innen a hagyományőrzés, a tisztelet, az összetartozás érzése, azonban úgy véljük, fontos tudnunk, hogy honnan eredünk.

Ahogy a nagyszülők átadják a tudásukat a receptekkel, szokásokkal, számunkra is fontos, hogy átadjuk a korunk és a jövő nemzedékének azt a tudást, amit mi felhalmoztunk, amivé fejlődtünk, fejlődünk nap, mint nap, mert ezt mi szívügyünknek tartjuk.

A székely gyökerek pedig méltán adták/adják meg mindazt az alapot, életérzést, nemzeti öntudatot, amelyre érdemes minden életszakaszunkban emlékeznünk.

Hazatértünk

Néha kicsit kevésbé egyszerű szavakba önteni, hogy milyen az, amikor Magyar Földön megpillantjuk a magyar zászlót és könnyes lesz a szemünk, mert érezzük és tudjuk, hogy hazaértünk!

Számunkra ez a hazaszeretet és a magyar öntudat! Kinek és miért fontos ez?

Nekünk fontos, hogy átadhassunk egy darabkát abból a Magból, amit mi hoztunk és megismertessük a magyar néppel azt, hogy optimistán, pozitívan is lehet vélekedni erről az országról, mert látni lehet benne a szépséget, amit páran mára már – talán – elfeledtek!

A hagyományőrzés mellett azonban érdemes hangsúlyt fektetni az egészségünkre, az egészségtudatosságra, hogy milyen ételekkel táplálkozunk és azoknak milyen hatásai lehetnek a szervezetünkre.

Hiszen, ha figyelmet fordítunk az őseinkre, a nagyszülők által kapott információkra és ezt a mindennapokba is próbáljuk átültetni, gyakorolni a tanultakat, egészségesebb, természetesebb ételeket fogyasztunk, az mind a közérzetünkre és  a szellemünkre is hatással lehet.

Szép napot és kellemes olvasást kívánunk az oldalon!