Válassza az Oldal lehetőséget

Nem szégyen erről beszélni…

Nem szégyen erről beszélni…

még jobb tisztában lenni az esetleges veszélyekkel. Ki tudja, miről ejtünk szót? Arról a helyről és szokásról, ahová a király is egyedül jár. „Aktuális” témánk igen a mellékhelyiség meglátogatása, annak gyakorisága és a visszatartás veszélyei. Hiszen erről is fontos és hasznos tudni. Korábban nem volt hasonló témákról szó, pedig több dolgot el lehetett volna kerülni, ha a szülök a gyerekekkel még többet beszélnek afféle „cikisnek” hitt témákról.

Íme az egyik, a visszatartás. Sokan vannak úgy vele: jó, inkább később megyek el WC-re, mert most nincs időm, van nyomós okom rá, hogy visszatartsam. Hosszútávon vajon megéri? A következő cikkben olvashat róla, milyen veszélyeket rejthet ez magában.

http://divany.hu/eletem/2017/11/22/ezert_rossz_ha_nem_mesz_el_pisilni_amikor_kell/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

A másik érdekes téma, amire leltünk a nagyobb „dolog” elvégzése, annak vizsgálata. Jó ok, nem orvosok vagyunk, nem is erről szól a történet. Leginkább arról, hogy figyeljünk oda magunkra, egészségünkre, mert ebből csak ez az egy van. Vegyük kezünkbe az irányítást a testünk felett és az elménk felett is, tegyük félre a „gáz” erről írni vagy beszélni szemérmességünket és olvassuk tovább! Hiszen az egészségünkért tudunk tenni. Apropó, a kis házi kedvenceiket megfigyelték már? A kisállatkák is minden egyes alkalommal, mikor „elvégzik a dolgukat” megnézik, vagyis megszagolják azt. Az emberek egy része bizony nem megfigyelője az adott környezetének, hanem használója vagy éppen a szituáció elszenvedője. Nézzük meg, mielőtt lehúzzuk a WC-t, mert sokat mondhat a széklet a szervezetünkkel kapcsolatban. Jelez! Pontosabban és bővebben a lenti cikkben olvashat tovább!

http://divany.hu/eletem/2017/11/07/mit_arul_el_a_szekletem_az_egeszsegemol/

A szerzőről