Válassza az Oldal lehetőséget

Milyen bolygóhatások érezhetőek a hétfői napon?

Milyen bolygóhatások érezhetőek a hétfői napon?

Régen, még nagymamáink idejében kevésbé volt minden megtalálható a piacon, étteremben és többször figyelték a bolygók hatásait az emberek, s ha tehették, igyekeztek aszerint is élni a mindennapokat. Ezáltal a bolygók segítséget nyújthattak a napi teendőkben, feladatokban. Mára persze sok minden megváltozott és sokszor legkevésbé szeretné, vagy tudja az ember így élni az életét, de próbát mindig lehet és érdemes is tenni. Hiszen minden apró lépéssel közelebb kerülhetünk önmagunk, a világ megismeréséhez, felfedezéséhez.

HÉTFŐ – HOLD NAPJA

A hétfő a hagyományok szerint a Hold napja. Több nyelvben még ma is megtalálható a hétfői nap elnevezésében a Hold szó gyökere (pl. angolul “Monday” vagy spanyolul “Lunes”). Bizonyos értelemben ez a nap jelenti az elfogadást, befogadást, a családot, az otthont, az édesanyát és a kisgyermekeket egyaránt, hathat az érzelmekre, a tudattalanra és a lelkünkkel áll kapcsolatban.

MIT LEHET ÉRDEMES EZEN A NAPON CSINÁLNI?

Hétfőn a legalkalmasabb átgondolni a vasárnapi gondolatainkat és megfontolni azokat, “holdi” segítséget kaphatunk a hetünk tervezéséhez, sőt jól hat a bolygó az intuíciónkra is. Ideális nap a családlátogatásra, a babanézésre. Ezen a napon előnyös a nagymosást tervezni, egészségünkre koncentrálni, szépségünkre fókuszálni és kifejezetten fontos, hogy ezen a napon több folyadékot, főleg vizet fogyasszunk.

EGÉSZSÉG ÉS TÁPLÁLKOZÁS EZEN A NAPON

Mivel a Hold a víz energiájához kapcsolódik, ezért a magas víztartalmú ételek fogyasztása az ideálisabb hétfőn, pl. uborka, saláta, dinnye stb. A hétfői napon legelőnyösebb, ha levest, főzeléket, tejtermékeket és egyéb holdi ételeket fogyasztunk, mint pl. rizset. A rizs holdi energiát hordoz, mert a vízben nő és fehér színű is, mivel a Hold színe az ezüst és a fehér. Ugyancsak érdemes ezen a napon kör, félkör alakú formákra vágni az ételt, amely erősiti a Hold bolygó hatását.

Ki-ki a maga útján és módján éli az életét, azonban ha kicsit próbálunk az adott helyen élve a természettel összhangba kerülni, élni, olykor felfedezhetjük, hogy a világon sok minden a segítségünkre lehet. A kérdés csak az, hogy ezeket az apró dolgokat mi mennyire vesszük észre magunk körül…