Válassza az Oldal lehetőséget

Fürdés a sós vízben

Fürdés a sós vízben

Az év ezen időszakában a sós víz hallatán talán a tenger és a tengerparti nyaralás juthat az eszünkbe. A víz tiszta felszínén lubickolva, bőrünkön érezvén a nap melegét és a lenge szellőt már önmagában is kellemes felüdülést remél amellett, hogy a gyönyörű látványban is picit elidőzhetünk.

Folyadékbevitelünk ilyenkor gyarapszik, hiszen a sós tenger hamar szomjassá teszi az embert, azonban a hidratálás az egészségünk megőrzéséhez is nagymértékben hozzájárul.

GYÓGYFÜRDŐK

Ugyanakkor a tengervíztől sokkal közelebb is találhatunk lehetőséget, hogy sós vízbe márthassuk magunkat.

Az Alföldünk szerencsére telis tele van sós gyógyfürdőkkel, amelyek a kellemes wellness-élmények mellett bizonyos betegségeinkre is gyógyírként szolgálhatnak.

A só (natrium-klorid) fertőtlenítő és gyulladásgátló hatással bír, így kúraszerű alkalmazása a bőrproblémáktól az urológiai kellemetlenségeken át a nőgyógyászati betegségekig megannyi bajra megoldás lehet. Országszerte ilyen termálfürdőket találunk Debrecenben, Cserkeszőlőn, Egerben, Gyopárosfürdőn, Gyulán, Hajdúszoboszlón, Igalon, Karcagon, Kiskőrösön, Nyíregyházán (Sóstó), Pesterzsébeten, Sárváron, Tamásiban, valamint Zalakaroson is.

PIHENÉS ÉS RELAXÁLÁS

Amennyiben az otthon lévő pihenést és relaxálást részesítjük előnyben, akkor megtehetjük ezt a fürdőkádunkban is (persze, miután én-időnket megteremtettük a háborítatlanság érdekében).

Házi wellness-ünkhöz az egyik legkiválóbb választás a 2015-ben a Magyar Gasztronómiai Egyesület által aranyszalaggal díjazott parajdi só, mivel adalékanyag- és iszapmentes, ráadásul 84 féle ásványi anyagot tartalmazhat. Mellette nyugodtan használhatunk illóolajakat és nyugodtan tegyük be kedvenc zenéinket, amivel az élményt csak fokozhatjuk.

Tartsuk észben a testi-lelki pihenés fontosságát és biztassunk erre másokat is, hiszen csak akkor tudunk optimálisan funkcionálni a mindennapjainkban, ha életünkben megtartjuk a kellő egyensúlyt!

Baranyi Attila