Hallott már az ételekhez hozzáadott ízfokozókról? Amelytől az étel nemcsak ízletessé válik, de kimondottan hiányzik később az az íz is? A neten böngészve érdekes irományra leltünk az ízfokozás témakörében, sőt képzeljék, még el is nevezték "kínai étterem szindrómának". Személy szerint érdekesnek találtuk a cikket, azonban az is tény, hogy hiába keressük gyermekkorunk kedvenc ízeit a polcokon, azok bizony valamelyest megváltoztak vagy csupán mi változtunk volna meg? Döntse el Ön!

A kínai étterem szindróma avagy a nátrium-glutamát érzékenység - Bocskai Rádió

Az egyik legismertebb élelmiszer-adalékanyag az E621, a nátrium-glutamát, amelyet a gyártók ízfokozás gyanánt adnak a termékekhez. Vizsgálatok fényt derítettek arra, hogy a készételek nagymértékű fogyasztása összefüggésben lehet a különböző tünetekben megnyilvánuló nátrium-glutamát érzékenységgel. Magyarország lakosságának csak néhány százalékára jellemző a glutamát-érzékenység megnyilvánulása, mint azt a megfigyelések mutatják, de ajánlott óvatosnak lenni.

magyarsag_okossag_egyed_kisbutor_banner_szeles