Az 1890-es évekből eredeztethető a Zilahy Ágnes féle szakácskönyv, melyben számos, különleges, változatos magyar receptek találhatók meg. A linkben megtalálhatják a kedvükre valót név szerint.

Zilahy gnes: Valdi magyar szakcsknyv [Magyar Elektronikus Knyvtr - MEK-00135]

A tavas kposzta. Tlttt-kposzta. (Valdi kolozsvri mdon.) Kznsges tlttt-kposzta. Hussal sszerakott kposzta. Kelkposzta tltve. Zldkposzta tltve. A lucskos kposzta. (Erdlyi tel.) A szkely-gulys. Tlttt karalb. Tlttt zld paprika. Tlttt paradicsom. Tlttt burgonya. Tlttt ugorka. Tkkposzta. Papriks kposzta. Babros savanyu burgonya. Szemes paszuly. Szraz bors. Tojsos s sonks burgonya. Szilva-lvel. Szilva tlbaftt.

 

magyarsag_okossag_egyed_kisbutor_banner_szeles