Sokat hallhattunk már a cukorról, fehérről vagy barnáról, a hatásaikról. Vajon tényleg ismerjük a hatásait az egészségünkre? Előszeretettel vásárolunk a boltokban fehér, barna cukrot és egyéb édesítőszereket, de sokszor nem gondoljuk át, hogy valóban mennyire lenne nekünk szükségünk és mennyire tudnánk ezt az édes ízt elhagyni. Az alábbi cikkben sok érdekes, hasznos információt olvashatnak arról, hogy milyen fajták vannak és hogyan figyelhetünk oda kicsit jobban az egészségünkre a cukor helyettesítésével.

A cukor, mint étel szemét

Az amerikai kifejezés a junk food, melyet "étel szemét"-ként fordítható magyarra, összefoglalóan az egészségtelen élelmiszereket jelenti, így az összes cukortartalmú édességet is. Az Amerikai Szenátus 1977-ben az Egyesült Államok táplálkozási céljaként a cukorfogyasztás negyvenöt százalékos csökkentését tűzte ki. Németországban 1986-ban bírói ítélet szentesítette az egészségre ártalmas kifejezés használhatóságát a cukorral kapcsolatban.

magyarsag_okossag_egyed_kisbutor_banner_szeles